Hoe gastvrij is het Townhouse Design Hotel?

Het is een druilerige vrijdagavond. Na een lange werkdag en treinreis met vertraging komen we aan op station Maastricht voor een heerlijk weekendje weg. Een week geleden stond de stad nog op zijn kop voor carnaval, slingers in de stationshal en confetti op straat herinneren je er nog aan.

Al snel staan we voor de deur van het Townhouse Design Hotel, waar we de komende twee nachten zullen verblijven. Bij binnenkomst zijn we de lange reis en het regenachtige weer direct vergeten. We bevinden ons in een warme huiskamer met open haard, gezellige zitjes, retro inrichting en een kookeiland in het midden van de ruimte. Dit kookeiland blijkt de receptie en de bar te zijn. Bij het inchecken krijgen we een hand van de receptioniste, ze stelt zich aan ons voor en heet ons van harte welkom. Ook krijgen we een kopje soep aangeboden, welke in een braadpan op het fornuis naast haar computerscherm verwarmd wordt. De paddenstoelensoep ruikt en smaakt heerlijk. We hebben nog niet gegeten, dus we kunnen wel wat warms gebruiken. 's Avonds laat staat hier een slaapmutsje voor je klaar. Ik heb zelf in de hotellerie gewerkt en al in veel hotels geslapen, maar dit hotel weet me nu al te verrassen.

De bank nodigt uit om lekker te gaan zitten lezen in de boeken en tijdschriften die her en der verspreid liggen. Hier wordt ook goed gebruik van gemaakt, op elk moment van de dag zitten er gasten in de huiskamer met een hapje en een drankje en hangt er een ontspannen sfeer. We voelen ons thuis en dat is precies de bedoeling! Hier maken ze van alledaagse dingen iets bijzonders.

Het interieur is met humor en een knipoog bij elkaar geraapt. Het servies bestaat uit verschillende nostalgische stukken, denk aan boerenbond bordjes en soepkommen uit oma's keukenkast. Er staat een fruitschaal waar je van mag pakken. Mijn oog valt op een ouderwetse beeldbuis wat een eigentijds touchscreen blijkt te zijn met tips om de stad te verkennen. Ernaast staat een vissenkom waarin vier goudvissen rondzwemmen. Mocht je behoefte hebben aan gezelschap op de kamer, dan kan je de vissen als logé 'huren'.

Na de eerste ontdekkingstocht in de huiskamer gaan we naar onze 'logeerkamer'. Deze benaming geeft je helemaal het gevoel bij iemand thuis te logeren. In de lift kijken we onze ogen uit, de wanden zijn beplakt met posters en pamfletten.
Er wacht ons een kleine, knusse kamer die ook erg gezellig is ingericht. Een groot bed met een boekenplank als nachtkastje. Grappige details op de muur en een . De regendouche en het heerlijke bed geven je een heel comfortabel en luxe gevoel.

De volgende ochtend maakt het ontbijt in de huiskamer en de gastvrije houding van het hotelpersoneel het plaatje compleet. Het ontbijt duurt tot 12.00 uur zodat je lekker kan uitslapen. Ben je alsnog aan de late kant, dan is dat geen probleem, je mag rustig blijven zitten en de etenswaren op het buffet worden gewoon aangevuld. Zo kan het dus ook! In andere hotels maak je regelmatig mee dat je een half uur voor de eindtijd van het ontbijt al wordt weggekeken door het personeel en dat alles al op is.

Ondertussen worden de tafels opgedekt voor een flink aantal gereserveerde high tea's. Een medewerkster vertelt dat dit elk weekend erg populair is en niet alleen onder hotelgasten. Een extra geldstroom dus, naast de overnachtingen en ontbijtjes die ze verkopen.

Dit hotel maakt een vitale en innovatieve indruk op mij, niets voor niets zijn ze in 2011 onderscheiden met de Dutch Hotel Award en in 2014 met de IMMENS MVO Award. Ook dragen ze met trots het Green Key label voor een duurzame bedrijfsvoering. Met de Limburgse gastvrijheid zit het hier wel goed en ik kan iedereen dit 'logeeradres' van harte aanbevelen!

Townhouse Design Hotel Maastricht
St. Maartenslaan 5
www.townhousehotels.nl

Judith Geerdinck
The Experience Network Manager




The Experience Network, Printerweg 10, 3821 AD Amersfoort
E-mail: info@10-europe.com, Telefoon: +31 33 2540709
KvK: 30145022 BTW nr.: NL806662529B01


Algemene voorwaarden - Privacybeleid

Wij accepteren de volgende betalingsmethode

© 2024 Alle rechten voorbehouden