Programma en Sprekers


Interessante lezing gezien maar niet de hele dag beschikbaar? Meld je aan voor een aparte lezing naar keuze!

Over de sprekers


Désirée Struijk - Founder Fluvialis Group
 • Openingslezing The Human Factor
Désirée is een echte visionair ziet trends en ontwikkelingen al ver vooraf aankomen. Haar openingslezing gaat over de vier pijlers van de Human Factor en het belang van de Human Factor voor de huidige economie. De lezing van Désirée staat garant voor een flinke dosis inspiratie!

Dr. Max van Lent - Universiteit Leiden
 • Bullshit jobs - overkoepelende lezing
Dr. Max van Lent is econoom en onderzoeker aan Universiteit Leiden. Hij doet onderzoek naar onder andere werkmotivatie. Met behulp van een grote representatieve dataset met daarin 47 landen over een periode van bijna 30 jaar onderzocht hij het fenomeen “bullshit jobs”. Hij onderzocht hoe groot het probleem eigenlijk is, in welke sectoren en banen het percentage bullshit jobs het hoogst is, wat de oorzaken zijn, en wat mogelijke oplossingen voor dit probleem zijn.

Jeroen van der Most - Kunstenaar en onderzoeker
 • Casus binnen presentatie Bullshit Jobs
Jeroen van der Most maakt kunst met artificiële intelligentie. Aan de hand van zijn kunst vertelt Jeroen hoe hij een nieuwe balans zoekt tussen technologie en creativiteit. Een ontdekkingstocht die begon vanuit bullshit en eindigt bij jezelf.
Paul Folmer - orthemoleculair therapeut
 • Orthemoleculair voedingsadvies
Met Health Elements houd ik mij bezig om mensen te helpen bij het ontketenen van hun maximale gezondheidspotentieel. Dit doe ik door de oude ongezonde patronen die te maken hebben met voeding, bewegen en mindset te doorbreken en waar nodig sterker te maken. Door middel van voedingsadvies op orthomoleculaire basis, sport- en mindset coaching. Ik help mensen hun ongezonde leefstijl te veranderen en ik bied nieuwe inzichten hoe je een gezond en vooral hoog kwalitatief leven kan leiden.
Hilde Kaufman van Derks & Derks: Mentaal
 • Jobcrafting en werkgeluk
Derks & Derks heeft als doel te streven naar een wereld waarin iedereen een prettige en zinnige bijdrage kan leveren via werk. Hoe jij je werk ervaart en ziet, hangt vaak af van je drijfveren. Hoe kun je ervoor zorgen dat mensen werken in teams en organisaties waarin hun eigen specifieke en waardevolle inbreng wordt herkend en gebruikt? Werkgeluk hangt ook vaak samen met de mate waarin je invloed hebt op de invulling van je functie. Misschien kun je de functie zelfs wel naar eigen inzicht vormgeven en zijn functiebeschrijvingen niet meer van deze tijd. Hoe geef je hier handen en voeten aan? Jobcrafting. Hilde geeft aan de hand van praktijkvoorbeelden inzicht in manieren waarop de human factor handen en voeten krijgt.
Jeroen Loeffen van Coloci: Inspirationeel
 • Zelforganiserende samenlevingen
Jeroen van Coloci werkt al 20 jaar op een onconventionele manier aan de ontwikkeling van kennis en toepassingen voor een meer zelforganiserende samenleving. Deze ervaringen vormen de basis voor nieuwe betekenisgeving en een leerweg naar de toekomstige werking van publieke en private organisaties. Wat betekenen nieuwe communicatievormen hierin voor de menselijke factor? Jeroen verkent antwoorden op deze vraag middels praktijkvoorbeelden.
Sebastiaan van der Vinne van Leviy - Fysiek
 • Tooling versterkt menskracht
Leviy heeft als doel om het haar software platform de facilitaire en schoonmaakwereld in perfecte synergy te laten werken. Een wereld die vandaag de dag nog wordt gedomineerd door ouderwetse hiërarchische structureren, ondoorzichtige processen en ouderwetse verdienmodellen. Hoe innoveer je een markt waar het altijd om mensen gaat? hoe krijg je duizenden mensen in beweging? Hoe blijf je aangehaakt op de razendsnelle technologische ontwikkelingen? En hoe bereik je die synergy? Sebastiaan neemt ons mee op zijn ontdekkingsreis en droom.
Marija Bjelobrk van Corparis - Emotioneel
 • Hoe het juiste personeel te winnen én te binden
Corparis is één van de snelst groeiende detacheerders van personeel binnen Wonen, Zorg en Welzijn en zeer succesvol in het vinden van het juiste personeel voor deze sectoren. Met een landelijk netwerk, aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, een eigen academie én een grote Human Factor kiezen ook in de huidige arbeidsmarkt veel hoogopgeleide professionals voor Corparis. En hoe houd je meer dan 200 medewerkers aan je gebonden? Een enorme uitdaging die ondanks technologische innovaties moeilijk vervulbaar blijkt. Corparis zet in op persoonlijke begeleiding en optimaal contact: The Human Factor. Binnen Corparis worden medewerkers begeleid door Corparis Ambassadeurs. Een nieuw concept dat inzet op optimale mentale, fysieke en emotionele begeleiding van medewerkers door medewerkers. Wilt u ontdekken hoe onze ambassadeurs dat doen? Dan zien we u graag bij onze workshop! Marija Bjelobrk verzorgt deze workshop namens Corparis en is betrokken bij de ontwikkeling van dit concept.

Merit Veldhuizen van Smartnose - Inspirationeel

 • · De menselijke factors van parfums
Geur zorgt voor emotie, herinnering, associatie, informatie en aandacht. Onderzoek wijst uit dat geur kan zorgen voor een veilig gevoel, een energieboost kan geven of je kan laten ontspannen. Door deze menselijke factor van parfums te begrijpen, kan geurmarketing strategisch ingezet worden om meer rendement te behalen. Steeds meer organisaties zetten geurverspreiding in om de beleving van klanten en personeel te verbeteren. Merit Veldhuizen van Smartnose neemt je mee op reis langs de wereld van geurmarketing.
Roger Ooms: Fysiek en Emotioneel
 • Healing Environments
Onder de pijlers Fysiek en Emotioneel gaat hij in op Healing Environment(s). Hij is eigenaar van Ooms architecten en heeft de missie om duurzame architectuur te verbinden met Healing Environment(s). Daarbij gaat het om meer dan een praktisch ontwerp en wordt er gekeken naar het fysieke en mentale welzijn van gebruikers. Hij wil hij inzicht geven in de betekenis van het concept van Healing Environment(s) en de invloed ervan op het ontwerp van de stad: de Healing City. Wat zijn de kenmerken en hoe verhouden andere benaderingen zoals de Duurzame Stad zich tot de Healing City?

Lisette Kraaijenhagen van Senta - Fysiek

 • DNA als verbindende kracht
Als je jouw merkwaarden weet te vertalen naar een helder, consistent en uitrolbaar Merk DNA straalt dit af op jouw medewerkers. Zij ervaren trots en voelen zich verbonden met jouw bedrijf. Ze het DNA van jouw bedrijf in lijn met het DNA van je medewerkers en creëer ware merkambassadeurs. Ontdek in deze interactieve sessie het gemak en de kracht van de DNA tool die Senta ontwikkelde.

Joost Roede van Senseworld - Emotioneel

 • · Elke sector verdient een opleidingshuis
Elke branche en sector heeft te maken met technologische ontwikkelingen die in een rap tempo hun intrede doen, evenals een nieuwe generatie die met nieuwe kennis en kunde de arbeidsmarkt betreed. Bedrijven zijn dan ook genoodzaakt om deze ontwikkelingen te volgen en hier op in te spelen. Dit kan enkel succesvol gebeuren door alle medewerkers hier in te betrekken. Waarom een opleidingshuis op sectorniveau daar nu juist een passende oplossing voor is komt uitgebreid aan bod tijdens deze sessie.
Dirk Kaan, andersdenker en innovator: Inspirationeel
 • Blue Spots
Blue Zones zijn 5 plekken op de wereld waar mensen gelukkiger zijn, gezonder zijn en langer leven. Blue Zones zijn interessant. Wat maakt dat er plekken zijn waar er meer mensen zijn die ouder worden, gezonder en gelukkiger zijn? Dirk Kaan heeft de vertaling gemaakt van de Blue Zones “eigenschappen”, naar organisaties. Wat hebben organisaties nodig om gezond en succesvol te zijn en een lange levensduur te hebben. Zo zijn de 9 geheimen van Blueways ontstaan. Het kennen van deze geheimen alleen is niet genoeg. Net als de 9 geheimen van de Blue Zones, die kennen veel mensen ook wel. Wij weten wat nodig is om gezond te zijn; matig met drank, genoeg slapen, gezond eten, mediteren en bewegen. En toch is het niet iedereen gegeven om dat op de juiste wijze in te vullen. De 9 geheimen voor Blueways werken net zo. Kennen is 1, toepassen is 2, en er echt naar leven is voor velen een stap te ver, nog..
Loekie Cornelissen: Inspirationeel en Mentaal
 • Persoonlijk Leiderschap
Onder de pijlers Inspirationeel en Mentaal leert ze ons deze dag over het belang van persoonlijk leiderschap. Ze is al ruim 20 jaar trainer, (team)coach en procesbegeleider, is eigenaar van Loekan en Joloco en is een expert op het gebied van gedragsverandering en persoonlijk leiderschap.

Panelleden

Naast het reguliere programma vond er traditiegetrouw een expert panel plaats. De leden van dit panel discussiëerden over de onderwerpen die op de agenda stonden en presenteerden aan het einde van de dag hun bevindingen. Deze experts vertegenwoordigden het panel:

 • Désirée Struijk (tevens spreker)
 • Anita Kentie: Anita Kentie, voormalig stedebouwkundige, heeft een praktijk voor hulp bij levensvragen en geeft lezingen. Auteur van "Vrijheid in Verbinding, gids naar een lichter en liefdevoller leven". TU-Delft (bouwkunde), ITIP school voor leven en werk (driejarige opleiding, lichaamswerk en psychodrama), SeeTrue academy (ACT- opleiding: acceptance and commitment therapy). " Ieder mens is uniek en heeft zijn of haar unieke levensweg te bewandelen. Toch zijn wij allemaal mens, en niets menselijks is mij vreemd."
 • Karel Klosse: Managing director van hotel&restaurant De Echoput
 • Wim van Gennip: Commercieel strateeg bij Project01
 • Moira Walker: Interaction Designer werkzaam voor DIT. Als interaction Designer doet ze onderzoek naar hoe digitale producten kunnen aansluiten op de waarden en behoeften van de mens.
 • Roger Ooms: eigenaar van Ooms architecten en expert in healing environments en de circulaire economie (tevens spreker)
 • Jeroen van der Most: Kunstenaar en onderzoeker (tevens spreker)
 • Dr. Max van Lent: econoom en onderzoeker aan Universiteit Leiden (tevens spreker)
 • Dirk Kaan: andersdenker en innovator (tevens spreker)The Experience Network, Printerweg 10, 3821 AD Amersfoort
E-mail: info@10-europe.com, Telefoon: +31 33 2540709
KvK: 30145022 BTW nr.: NL806662529B01


Algemene voorwaarden - Privacybeleid

Wij accepteren de volgende betalingsmethode

© 2022 Alle rechten voorbehouden